مواد لازم برای کیک یزدی

آرد سفید :300 گرم 

تخم مرغ :3 عدد 

شکر :200 گرم

 ماست غلیظ :150 گرم 

روغن مایع :175 گرم 

عسل:یک قاشق غذاخوری

 بیکینگ پودر :1 قاشق غذاخوری

پودر هل :یک و نیم قاشق غذاخوری 

گلاب  :3 قاشق غذاخوری

کیک یزدی خانگی

طرز تهیه کیک یزدی  ترد و خوشمزه 

ابتدا همه مواد را از یک ساعت قبل از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند.بعد فر را با دمای 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم شود. تخم مرغ ها را در ظرف مناسبی بشکنید و با همزن برقی چند دقیقه هم بزنید تا کاملا یکدست شود.سپس شکر را به تخم مرغ ها اضافه کنید و هم بزنید تا کرم رنگ شوند.بعد روغن مایع را به مخلوط شکر و تخم مرغ کرم رنگ شده اضافه کنید و هم بزنید .

بعد از کمی همزدن مخلوط ماست را هم اضافه کنید و با مواد میکس کنید. بعد ار مخلوط ماست به ترتیب گلاب ، هل و عسل را اضافه کرده و هم بزنید. دیوارهای ظرف را تمیز کنید . مخلوط آرد و بکینگ پودر را با هم الک کنید و کم کم در چند مرحله به مواد مخلوط کنید و با همزن به آرامی هم بزنید. مایع آماده شده را سریعا به مرحله بعدی که ریختن در داخل قالب است میبریم تا مایه کیک منتظر نماند .

مایه آماده شده را با قیف و یا با قاشق در قالب مافین که قبلا کاغذ مخصوص کیک یزدی گذاشته ایم ریخته و تقریبا دو  سوم قالب را پر میکنیم .و یا در قالب های کوچک کیک یزدی  که با کپسول یا همان کاغذ مخصوص کیک یزدی  است پر کنید. فقط دقت کنید قالب ها را سرخالی پر کنید . با ته قاشق وسط مایه را مقداری گود کنید و کمی کنجد داخلش بریزید.

کیک یزدی در خانه

سینی را برای 10 دقیقه در فر ی با دمای 200  درجه سانتی گراد که قبلنم گرم شده قرار داده تا کیک ها کامل باد کنند.وقتی کیک ها باد کرد درجه فر را کمتر کرده و به دمای 180 درجه می رسانیم و 10 دقیقه دیگر اجازه میدهیم تا کیک ها طلایی و پخته شوند. بعد از پخته شدن ،کیک یزدی ها را از فر در بیاورید و اجازه دهید سرد شوند و سپس در ظرف مورد نظر بچینید و به همراه عزیزانتان با چای عصرانه میل کنید.

همچنین بخوانید:

 نکاتی که ممکن است باعث پف نکردن کیک یزدی شوند:

  1. امکان دارد اندازه گیری هایتان دقیق نبوده باشد.
  2. مدت زمان مخلوط کردن مواد کم یا زیاد بوده است.
  3. دمای فر بسیار کم یا بسیار زیاد بوده است.
  4. ترتیب افزودن مواد را در هنگام مخلوط کردن رعایت نکرده باشید.
  5. کره یا تخم مرغ مورد استفاده سرد بوده است و با محیط هم دما نشده باشند.
  6. بکینگ پودر مورد استفاده کم یا کهنه بوده است.
  7. میزان روغن مورد استفاده بسیار زیاد بوده است.
  8. اندازه قالب نسبت به مایه کیک بزرگ بوده است.
  9. قالب کیک یزدی را نباید چرب کنید. زیرا در حرارت بالا چربی وارد بافت کیک می شود و پف کیک را می خواباند. پس حتما از قالب های نچسب برای تهیه کیک یزدی استفاده کنید.
  10. قالب کیکی که قبلا استفاده کردیم رو باید یک بار دیگر بشوییم و خوب خشکش کنیم تا هیچ اثری از چربی روی آن باقی نمانده باشد.
  11. اگر در هنگام پختن کیک در فر را چندین بار باز و بسته کنید یا آن را خیلی زودتر از اتمام پخت کیک باز کنید وسط کیک شما پف نخواهد کرد.
  12. اگر مدت زمان بین آماده سازی مایه کیک و پخت آن بسیار زیاد باشد اطراف کیک شما پف کرده اما وسط آن پف نمیکند.

منبع: hesawli