مواد لازم برای دوغ محلی :
ماست: 4 تا 5 قاشق غذاخوری
شیر: یک لیتر
نمک: یک قاشق سوپ خوری
شکر: نصف قاشق چای خوری
یک حبه قند کوچک ( به جای شکر )
طرز تهیه دوغ محلی با شیر
در این روش ابتدا شیر و آب را با هم مخلوط کنید و یک لیوان از این مخلوط را جدا کنید و کنار بگذارید .
بقیه مخلوط مایع را داخل ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود ولی به جوش نیاید. فقط در حدی گرم شود که وقتی دستتان در داخل آن فرو کردید ، دستتان نسوزد.
بعد از گرم شدن مخلوط مایه شیر و آب ، نمک ، شکر و ماست را به همراه یک لیوان آب و شیری که کنار گذاشته بودید اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. مواد مخلوط شده را در ظرف مورد نظرتان بریزید و در ظرف را خوب و محکم ببندید و چند بار تکان دهید . بعد در یک جای گرم به مدت چند روز ( 3 تا 4 روز )قرار دهید تا دوغ اماده شود. برای زودتر آماده شده دوغ میتوانید آن را زیر نور آفتاب و یا کنار شوفاژ قرار دهید.
نکته درست دوغ محلی :
اگر شکر داخل دوغ زیاد شود دوغ بد مزه میشود و ، باعث بد مزه شدن دوغ می شود.
کالری دوغ
یک لیوان دوغ که حدود 200 میلی لیتر می باشد تنها 77 کالری دارد.
دوغ محلی در بارداری ؟
دوغ سرشار از کلسیم و مواد مغذی است اما اگر پزشک به بانوان باردار توصیه کرده است حتما مصرف نکنند.
طرز تهیه نان لواش خانگی
درست کردن هر نوع نان در منزل بسیار لذت بخش می باشد ، اما طرز تهیه نان لواش در خانه می تواند کمکی به این کند که نه به تعداد زیاد اما تا حدودی می توانید آن را تهیه نمایید.
مواد لازم برای نان لواش خانگی
آرد سفید : یک پیمانه سر پر
روغن مایع : 3 قاشق غذاخوری
نمک : یک قاشق چای خوری
آب :به مقدار کافی
طرز تهیه نان لواش :
ابتدا داخل کاسه ای نسبتا بزرگ آرد را با نمک مخلوط کنید.بعد از اینکه کاملا مخلوط شد 2 قاشق از 3 قاشق غذا خوری روغن را به آرد اضافه کنید و با دست هم بزنید.
در همین حین کم کم آب را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا آرد به صورت خمیر در بیاید.زمانی که خمیر صافو یکدست شد روی آن را بپوشانید بگذارید تا 10 الی 15 دقیقه استراحت کند.
خمیر آماده شده را بسته به سایزی که میخواهید نان را درست کنید به صورت گلوله های کوچکتری در بیاورید.
در ظرفی آرد بریزید و سپس هر گلوله ای را که درست میکنید آغشته به آرد کنید تا خمیر به دست نچسبد.
بعد از اینکه تمام خمیرها را آماده کردید روی سطح کار مقداری آرد بپاشید و با کمک وردنه خمیر را باز کنید.
نکات مهم تهیه نان لواش:
نکته مهم اینکه بلا فاصله بعد پخت و خنک شدن نانها, انها را داخل جا نونی بگذارید تا خشک نشود
اگر بعد پخت نانها احساس کردید که خشک هستند نگران نباشید اگه در جا نونی بگذارید بعد 2-3 ساعت کاملا نرم میشوند
میتونید نان ها رو درون پارچه و پلاستیک به مدت چند روز نگه دارید و استفاده کنید
مواد لازم برای درست کردن یک آبگوشت خوشمزه
نخود، لوبیای سفید : یک لیوان بزرگ
گوجه فرنگی : 2 عدد بزرگ
پیاز پوست گرفته شده : 2 عدد متوسط
فلفل سبز تازه : (به دلخواه) 2تا 3عدد
نمک، فلفل و آب لیمو یا آبغوره : به مقدار لازم
گوشت گوسفند با استخوان و چربی : 500 گرم
سیب زمینی شسته با پوست : 4 یا 5 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی : یک قاشق غذا خوری
سیر : به دلخواه یک حبه بزرگ
همچنین بخوانید:
روش تهیه آبگوشت خوشمزه
نخود و لوبیا را از شب قبل در مقداری آب خیس کنید.
گوشت را با چربی و استخوان به همراه نخود و لوبیا، یک عدد از پیازها، یک حبه سیر و گوجه فرنگی ها که هرکدام را پوست گرفته و به دو نیم کرده اید، در ظرف مناسبی بریزید و شش برابر حجم آن ها، آب از قبل جوشیده سرد اضافه کنید. (دقت کنید هنگامی که گوشت را می پزید از ابتدا به آن نمک و ادویه نزنید چون باعث دیرپز شدن گوشت می شود).
اگر از دیزی سنگی استفاده می کنید، حتما از شعله پخش کن بین شعله مستقیم و ظرف دیزی استفاده کنید. این ظرف زمان پخت را طولانی تر و درعوض طعم غذا را خیلی بهتر و غذا را جا افتاده تر می کند. بعد از حدود یک ساعت و نیم فلفل سبز ها را به دیزی بیفزایید.
در تمام مراحل پخت دقت کنید که شعله زیر ظرف ملایم باشد تا غذا جا بیفتد. یک ساعت بعد از اضافه کردن فلفل، سیب زمینی ها را با پوست داخل غذا بریزید.
نکته: می توانید اول پیاز وچربی را بکوبید و با هم مخلوط کنید و داخل غذا بریزید. در این مرحله که گوشت و نخودو لوبیا نرم و پخته شده است، نمک و فلفل سیاه را به میزان دلخواه به غذا اضافه کنید.
در صورتی که غذای شما رنگ دلخواهتان را نداشت می توانید از یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی سرخ شده در کمی روغن، داخل غذا استفاده کنید. اگر هنگام سرخ کردن رب یک قاشق چای خوری زعفران دم کرده هم به آن بیفزایید، نتیجه بهتری می گیرید.
هر چه زمان پخت این غذا طولانی تر باشد، جا افتاده تر و خوش مزه و خوش رنگ تر می شود.
معمولا این غذا را با آب زیاد درست می کنند و بهتر است اول کار به اندازه کافی در ظرف آب بریزید تا مزه غذا در اثر اضافه کردن چند مرحله آب در طول پخت، تحت تاثیر قرار نگیرد.
آبگوشت، غذای دوبخشی
آبگوشت دو بخش دارد، بخش «تر» که به آن «ترید» می گوییم و بخش «خشک» که «کوبیده» می خوانیم.
همان آب وگوشت که روی هم آبگوشت را پدید می آورد، تقریبا با هم پخته اما جدا خورده می شود. عمل آوردن این دو بخش به عهده آشپز نیست و شاید آبگوشت تنها خوراکی باشد که خورنده نیز درکار طبخ شریک است.
اگر این دو بخش را جدا نکنید، به سوپی نه چندان دلچسب تبدیل خواهد شد و اگر هریک از این دو بخش را خوب به عمل نیاورید، یعنی مثلا کوبیده را آب دار بردارید، لطفی نخواهد داشت.
منبع: cookeri